FSS darivao opremu klubovima u Pirotskom okrugu

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Trideset kompleta sportske opreme i lopte dobili su amaterski fudbalski klubovi u Pirotskom okrugu, a njih je u ime Fudbalskog saveza Srbije darivao nekadašnji reprezentatiac i sadašnji potpredsednik FSS-a Marko Pantelić.

Skoro 2.000 klubova širom Srbije dobilo je do sada pomoć u opremi za odigravanje utakmica i fudbalskim loptama, a na redu je došao i Pirotski okrug. Delegacija FSS-a posetila je Pirot, gde su 30 amaterskih fudbalskih i futsal klubova dobili vrednu pomoć.

Nekadašnji reprezentativac i sadašnji potpredsednik Saveza Marko Pantelić rekao je prilikom predaje opreme da FSS ispunjava obećanja koje je ranije dao.

Obećanje Saveza je bilo da ćemo pomoći sve amaterske klubove. I u ovom delu Srbije naša obećanja održavamo. Amaterski klubovi su isto bitni, kao i profesionalni. U ovom momentu će biti preko 2000 paketa koje smo podelili amaterskim klubovima u celoj Srbiji. Vrata Saveza su uvek otvorena, tu smo da svakom klubu gde je zdrava atmosfera pomognemo - rekao je Pantelić.

Sa njim je u Pirotu boravio i generalni sekretar FSS-a Jovan Šurbatović, a oni su zajedno sa gradonačelnikom Pirota obišli Gradski stadion i pomoćne terene. Iako se poslednjih dana u Savezu govori u privatizaciji klubova, Pantelić je imao drugačiju poruku.

Zamolio bih lokalnu samoupravu da nastavi da pomaže klubove. Jako smo sretni što smo u Pirotu i što smo naišli na grad i upravu, gradonačelnika koji ulažu jako puno u sport, u fudbal, samim time, danas Pirot ima standardnog prvoligaša, a zašto da ne, da u narednim godinama Pirot, ako ulaganja budu takva, bude imao i superligaša, naravno ako to zasluži na terenu - rekao je nekadašnji napadač.

Razgovaralo se i o namerama da preko fondova prekogranične saradnje sa Bugarskom i Evropskom Unijom Pirot dobije teren sa veštačkom travom, a goste iz Beograda dočekali su predstavnici Gradskog i Okružnog fudbalskog saveza.

Južne vesti

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

© 2021 Tv Info Bosilegrad. Sva prava zadržana.Kreirao : Kreativni Dizajnerski Studio - Vranje