Otvorene prijave za planinsku trku u kanjonu Jerme

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 


PIROT/DIMITROVGRAD/BABUŠNICA: Vrhunski sportisti, rekreativci, ali i početnici u planinskom trčanju, mogu da se prijave za jednu od dve staze Jerma Golden trejla, trke koja će se 9. maja održati u kanjonu reke Jerma.

Ovo će biti drugo izdanje planinske trke, a kao i prošle godine, trkačima su na raspolaganju 2 staze, kraća od 7,5 km i duža od 35 km i kako najavljuju organizatori staze će obilaziti prirodne lokalitete ovog kraja.

Kusa vrana trejl prolazi kroz sve najdivnije delove kanjona. Start ispod same stene Mumulj. Preko Vlaške planine silazi u samo srce kanjona odakle počinje uspon na Greben planinu, na vrhu vas čeka vrhunac staze i prelazak preko samog grebena Greben planine. Staza se sa Grebena spusta kroz pašnjake gde vam se sve vreme pružaju pogledi na Ruj, Vetren, Asenovo kale i Vlašku planinu. Poslednji uspon je sa druge strane Vlaške planine odakle sve vreme gledate na impozantne stene Greben planine. Završnica trke je kroz sam kanjon Jerme i kroz tunele stare železnice - kažu organizatori.

Kraća staza Mumulj trejl prolazi kroz sam kanjon i kroz tunele stare železnice uskog koloseka i namenjena je početnicima u planinskom trčanju.

Cena startnine, koja uključuje okrepu na stazi, majicu, ručak i masažu nakon trke, iznosi 1.500 za kraću distancu i 2.600 za dužu.

Posebna trka dužine jednog kilometra biće organizovana za decu od 4 do 10 godina, a startnina je besplatna.

Najbrže takmičare očekuju vredne nagrade, a krajnji rok za prijavu je 30. april u 12 sati i svi zainteresovani se mogu prijaviti na ovom linku.

Organizator trke je Skaj Tim iz Pirota.

Izvor: Južne vesti

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

© 2020 Tv Info Bosilegrad. Sva prava zadržana.Kreirao : Kreativni Dizajnerski Studio - Vranje