Stotinak Dimitrovgrađana hodalo u “Danu pešačenja 2019”

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 


Stotinak Dimitrovgrađana učestvovalo je u “Danu pešačenja 2019”, najvećoj ovogodišnjoj akciji Planinarskog saveza Srbije.

Pod sloganom “Srbija hoda”, rekreativci, đaci osnovne škole, među kojima je bilo najviše učenika petog i šestog razreda, gimnazijalci, penzioneri i članovi Planinarskog društva “Caribrod”, 14. septembra pešačili su na potezu od osnovne škole do manastira “Sveti Dimitrije” i popularnog izletišta “Grbine košare”.

Najmlađa učesnica ove sportsko-rekreativne manifestacije imala je 3, a najstariji učesnik 68 godina. I vreme je išlo na ruku rekreativcima, koji su se družili sa prirodom i šetnjom uputili poruku da je pešačenje najbolja rekreacija u službi zdravlja ljudi.

“Dan pešačenja” u Dimitrovgradu organizovalo je Planinarsko društvo “Carirod” u saradnji sa osnovnom školom “Hristo Botev”, gimnazijom “Sveti Kirilo i Metodije”, Sportsko-turističkim centrom Caribrod, Sportskim savezom Caribrod i pod pokroviteljstvom opštine Dimitrovgrad.

Iz PD “Caribrod” je saopšteno da je dvoje predstavnika ovog društva – Darko Andreev i Žana Mitova hodalo na Rili (Sedemte Rilski ezera), planinini na jugozapadu Bugarske i tako se priključilo “Danu pešačenja”.

Izvor: Portal Far

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

© 2020 Tv Info Bosilegrad. Sva prava zadržana.Kreirao : Kreativni Dizajnerski Studio - Vranje