Cigarete u kutijama keksa i malih kućnih aparata

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 


Krijumčarska domišljatost sa kojom se carinici uspešno nose, ponekad ipak iznenadi čak i one najiskusnije, kao u slučaju otkrivenom 9. januara 2019. godine na Gradini, kada je preko 300 paklica cigareta bilo zapakovano u kutije umesto hrane, keksa, napolitanki i malih kućnih aparata.

Krijumčarene cigarete „merilin“ otkrivene su prilikom detaljne kontrole za koju je na ulazu u zemlju izdvojen „seat alhambra“ bugarske regstracije.

Njime su ka Italiji putovala dvojica 30-godišnjih bugarskih državljana, koji su carinicima rekli da kod sebe pored ličnih stvari imaju nešto malo hrane i dva boksa cigareta.

Detaljnim pregledom njihovih stvari, carinici su utvrdili da su sa sobom poneli čak 32 boksa cigareta.

Ono što je posebno zanimljivo je kako su paklice bile pažljivo upakovane u plastične kutije za hranu, kartonske kutije keksa, pakovanja napolitanki i originalne kutije malih kućnih aparata.

Samo letimičnim pogledom, bez detaljnog pregleda i otvaranja svake kutije ponaosob, teško da bi se moglo uočiti da se umesto „super secka“, mini plinskog rešoa, aparata za espreso kafu i mini ventilatora u kutijama zapravo kriju cigarete, koje zahvaljujući budnosti carinika ipak nisu stigle do Italije.

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Vremenska prognoza

Vremenska prognoza

 

Kursna lista

GRADOVI PRIJATELJI

 

Pratite nas

© 2020 Tv Info Bosilegrad. Sva prava zadržana.Kreirao : Kreativni Dizajnerski Studio - Vranje