Zloupotrebili položaj i sebi u džep stavili više od 5,6 miliona dinara: Uhapšena grupa prevaranata iz Leskovca, Vlasotinca i Niša

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 


Privedeno 11 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i pranje novca.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su 11 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i pranje novca.

Kao što su "Novosti" ranije objavile, uhapšena je Irena Daskalović (24), odgovorno lice u leskovačkoj filijali „Viner štediše“ osiguranja, a pored nje i Z. R.(44), regionalni menadžer filijale u Nišu, I. T.(55), odgovorno lice jedne banke u Leskovcu, D. D.(40), službenik jedne leskovačke banke kao i još sedmoro zaposlenih u „Viner štediše“ osiguranju u Leskovcu i to: D.T.(25), N.S.(22), D.B.(25), M.P.(21), S.S.(23), M.K.(23) i Z.S.(26).

Kako je saopšteno, osumnjičeni su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 5.670.134 dinara, za koji su oštećeni građani i kompanija „Viner štediše“ osiguranje.

Policija je saopštila da se sumnja da je Irena Daskalović, po prethodnom dogovoru sa Z. R., a uz pomoć D. T. i N. S., od više građana Leskovca i Vlasotinca uzimala novac na ime štednje, iako je znala da štednja nije delatnost „Viner štediše“ osiguranja. Ona je potom, kako se sumnja, sačinjavala fiktivne ugovore sa oštećenima o životnom osiguranju, bez njihovog znanja, i od tog novca uplaćivala premije osiguranja. Na ovaj način je, kako se sumnja, kroz bruto provizije neosnovano povećavala iznos svoje zarade. U saopštenju policije se još navodi, da su osumnjičeni deo ovako zarađenog novca prebacivali na račune I. T. i osumnjičenih koji su zaposleni u „Viner štediše“ osiguranju u Leskovcu, dok je ostatak novca u gotovini predavan na ruke D. D. i vlasnicima više privrednih društava na teritoriji Leskovca.

Osumnjičeni D.B., M.P., S.S., N.S., M.K. i Z.S. su od više osoba pribavljali lične karte na osnovu kojih je Vlasotinčanka, kako se sumnja, sačinjavala fiktivne ugovore o životnom osiguranju, a potom su novac koji je ona uplaćivala podizali i jedan deo joj davali na ruke, a drugi deo, po njenom nalogu, išao je osumnjičenim bankarskim službenicima i vlasnicima više privrednih društava na teritoriji Leskovca.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Izvor: Večernje novosti

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Vremenska prognoza

Vremenska prognoza

 

Kursna lista

GRADOVI PRIJATELJI

 

Pratite nas

© 2020 Tv Info Bosilegrad. Sva prava zadržana.Kreirao : Kreativni Dizajnerski Studio - Vranje