Carinici na Gradini pronašli 114.000 evra ušivenih u jastuku

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 


Pokušaj trojice putnika da preko granice prenesu 114.000 evra sprečili su carinici na Graničnom prelazu Gradina, a neprijavljene devize pronađene su sakrivene u jastuku.

Iako Uprava carina stalno apeluje na putnike da sve sume veće od 10.000 evra prijavljuju prilikom ulaska u zemlju, još jedan slučaj gde su putnici rekli da nemaju šta da prijave, a to se ispostavilo da nije tačno, otkriven je na gradničnom prelazu kod Dimitrovgrada.

Tokom kontrole, jedan od carinika je podigao jastuk koji se nalazio na zadnjem sedištu, jer ga je jedan od putnika koristio za odmor tokom putovanja. Odmah je osetio da je jastuk teži nego što bi trebalo da bude, zbog čega je rašiven i tada je potvrđeno da je sumnja bila osnovana. U jastuku se, pored uobičajnog punjenja, našlo i 114.000 skrivenih evra - saopštavaju iz Uprave cariina.

Kako nisu imali nikakav dokaz o poreklu novca, trojici putnika vraćen je iznos od po 10.000 evra, dok je ostatak od 84.000 zaplenjen i o njemu će se odlučivati u prekršajnom postupku koji sledi.

Kako saopštavaju iz Uprave carina, od početka godine na ovaj način oduzeto je preko 1,3 miliona evra, a novac zaplenjen na ovaj način najčešće se vraća u budžet.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Vremenska prognoza

Vremenska prognoza

 

Kursna lista

GRADOVI PRIJATELJI

 

Pratite nas

© 2020 Tv Info Bosilegrad. Sva prava zadržana.Kreirao : Kreativni Dizajnerski Studio - Vranje