Za isplatu na ruke pet dana: U javnom preduzeću "Pošta Srbije" uveravaju korisnike da će svi dobiti penzije na vreme

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 


Penzioneri kojima penzije dostavljaju poštari na kućni prag svoj novac će dobiti najkasnije u nedelju. Dostava na kućne adrese za 190.000 korisnika će se obavljati tokom narednih pet dana. Ovo obećanje dali su nadležni u Javnom preduzeću "Pošte Srbije" posle opravdane brige najstarijih sugrađana da svoja mesečna primanja neće dobiti na vreme.

Štrajk dela radnika sa najnižim platama u ovom javnom preduzeću, među kojima su i poštari, razlog je za usporenu isplatu penzija na šalterima i novu organizaciju isplata na kućnu adresu. U većini pošta širom Srbije u utorak nije bilo gužvi, ni dugačkih redova, a korisnici su mogli uglavnom bez problema da podignu svoja primanja. Umesto od 8 do 19 časova, zbog obustave rada dela kolega, službenici su penzije delili od 10 do 17 sati. Potpuna blokada uglavnom se odnosila na predaju i prijem paketa.

U utorak su svoj novac podizali oni koji penzije primaju preko tekućeg računa. Danas su na redu oni koji nemaju otvorene račune u banci, bilo da sami dolaze do šaltera ili im poštari novac nose na ruke.

PAKETE ĆE DELITI PO PRIORITETIMA

Potpunu obustavu rada zaposleni sprovode u 90 od ukupno 1.536 pošta. U "Pošti" najavljuju da bi pošiljke čije isporuke kasne trebalo u najskorije vreme da budu isporučene do krajnjih destinacija.

- Uspostavljene procedure podrazumevaju davanje prednosti prioritetnim pošiljkama, poput medicinske opreme i materijala, hitne zdravstvene dokumentacije, prioritetnih pošiljaka važnih institucija i računa velikih korisnika, koji pokazuju puno razumevanje i saradnju - ističu u "Pošti Srbije". - Molimo korisnike za razumevanje kako bismo prvo isporučili prioritetne pošiljke, uz napomenu da odgovorno stojimo iza preuzetih obaveza i da će svi potražni postupci i reklamacije biti blagovremeno rešavani.

Izvor i foto: Večernje novosti

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Vremenska prognoza

Vremenska prognoza

 

Kursna lista

GRADOVI PRIJATELJI

 

© 2020 Tv Info Bosilegrad. Sva prava zadržana.Kreirao : Kreativni Dizajnerski Studio - Vranje