Poštari hoće veće plate: Da li će posle pregovora sindikata, radnika i Vlade Srbije Pošta nastaviti sa radom?

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 


Da li će poštari u Srbiji prekinuti štrajk znaće se daanas posle sastanka predstavnika sindikata u Vladi Srbije.

Osim reprezentativnih, Sindikata PTT radnika i UGS "Nezavisnost", sastanku će prisustvovati i radnici u štrajku. Sindikalci tvrde da su se zaposleni sami organizovali i da oni ne stoje iza obustave, ali podržavaju sve njihove zahteve.

O ponudi rukovodstva o povećanju plata od 10 odsto u 2020. ne žele ni da razgovaraju, pošto tvrde da su zbog toga u ponedeljak i započeli štrajk. Zbog toga su i u četvrtak u većini mesta u Srbiji pošte obustavile rad, a na pojedinim šalterima koji su radili, gužve su bile velike. Građanima ni u četvrtak niko nije mogao da potvrdi kada će njihove pošiljke biti dostavljene, a broj ispostava koje su u štrajku se povećavao iz sata u sat.

- Radnici sa srednjom stručnom spremom kao što su vozači, radnici na pripremi pošiljaka ili poštari imaju u proseku oko 37.000 dinara, a uvek su im zarade bile oko republičkog proseka - kaža Zoran Pavlović, predsednik Samostalnog sindikata poštanskih radnika.

Na društvenim mrežama poštari su delili informacije sa terena, pa se tako pojavila i informacija da je u Nišu policija upala u poštu i popisivala radnike koji su u štrajku. To, međutim, zvanično nije potvrđeno. Razlog obustave rada je, kako tvrde, to što Vlada nije ispunila ni trećinu dogovora postignutog tokom poslednjeg štrajka u martu, a oglušila se i o njihov zahtev o ukidanju v. d. stanja i zahtevu za izbor novog direktora preduzeća.

Ovo je treći veliki štrajk radnika u poslednje tri godine.

TK

Izvor: Večernje novosti

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Vremenska prognoza

Vremenska prognoza

 

Kursna lista

GRADOVI PRIJATELJI

 

© 2020 Tv Info Bosilegrad. Sva prava zadržana.Kreirao : Kreativni Dizajnerski Studio - Vranje