Nova radna angažovanja u Bosilegradu

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Opština Bosilegrad i Centar za socijalni rad potpisali su dva ugovora pružanja usluge socijalne zaštite, jedan za pružanje usluge pomoć u kući starijim licima, drugi ugovor je pružanje usluge lični pratilac dece sa smetnjama u razvoju.

Usluge će se sprovoditi do 31.12.2019.godine. Za uslugu pomoć u kući angažovano je 5 gerentodomaćica, koje će voditi računa od blizu 40 korisnika sa teritorije opštine Bosilegrad. Uslugu lični pratilac pružaće 7 osoba, koje će svakodnevno sa decom, koja imaju smetnje u razvoju i koja su deo obrazovnog sisitema , provoditi radni dan u školi, u zavisnosti od njihovih individualnih potreba.

Milan Tadić, predstavnik agencije „Niveus tim“, kaže da je posle raspisivanja tendera od strane opštine Bosilegrad, njihova agencija izabrana kao najbolji ponuđač.

„Mi smo danas potpisali ugovor sa Opštinom i počeli sa prikupljanjem dokumentacije koja je potrebna za pokretanje same usluge. Naš stručni radnik će uraditi individualne planove i dati uputstva ličnom pratiocu u njegovom daljem radu“, izjavio je Tadić.

Po rečima predsednika opštne Bosilegrad, Vladimira Zaharijeva, sa obukom je u planu da se krene početkom aprila. Novčana sredstva od 7,5 miliona dinara, koliko košta kompletno pružanje usluga, biće obezbeđena iz državnog i opštinskog budžeta.

„ Ovo je novina za našu opštinu, jer prvi put sprovodimo ovakav projekat. Posebno me raduje što smo uposlili 12 lica, koja su potpisala ugovore o radu, predhodno im predočivši sve poslove i aktivnosti koje bi obavljali. Isti će tokom obuke dobiti licence i dozvole za rad.

Nadam se dobroj saradnji i komunikaciji, kako sa angažovanim licima, tako i sa stručnim radnicima agencije, a pre svega sa onima kojima je pomoć potrebna“, ističe Zaharijev.

Agencija „Niveus tim“ je iz Gornjeg Milanovca i registrovana je od strane ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna prava.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Vremenska prognoza

Vremenska prognoza

 

Kursna lista

GRADOVI PRIJATELJI

 

Pratite nas

© 2020 Tv Info Bosilegrad. Sva prava zadržana.Kreirao : Kreativni Dizajnerski Studio - Vranje