Proglašena vanredna situacija na teritoriji opštine Bosilegrad

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Na predlog opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Bosilegrad sa telefonske sednice održane dana 16.07.2020. godine, u vezi sa trenutnom epidemiološkom situacijom na teritoriji opštine Bosilegrad, Predsednik opštine Bosilegrad donosi odluku o proglašenju vanredne situacije na celoj teritoriji Opštine Bosilegrad.

1. PROGLAŠAVA se vanredna situacija na celoj teritoriji Opštine Bosilegrad zbog elementarne nepogode epidemije zarazne bolesti „COVID 19"

2. Vanredna situacija se proglašava radi daljeg sprovođenja preventivnih mera, a sve u cilju zaštite života i zdravlja stanovništva, teških respiratornih infekcija koje izazivaju upalu pluća, kad mu vreme nije, a dovodi do smrtnih slučajeva sa simptomima kao kod CoVID 19“.

3. Odluku dostaviti: Okružnom štabu Pčinjskog okruga, Nadležnoj organizacionoj jedinici CBC, Nacionalnom centru 112, Odeljenju za vanredne situacije u Vranju, Republičkom centru za obaveštavanje, Ministarstvu zdravlja i arhivi.

4. Ova odluka stupa na snagu dana 17.07. 2020 god u 06.00 časova a biće objavljena u „Službenom glasniku Grada Vranja”

 

Na osnovu člana 41. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama (,,Službeni glasnik RS”, br. 87/2018 ), Uredbe o sastavu i načinu rada štabova za vanredne situacije („Službeni glasnik Republike Srbije“ br. 027/2020 ), razmatrajući trenutnu epidemiološku situaciju na teritoriji opštine Bosilegrad, Opštinski štab za vanredne situacije opštine Bosilegrad na telefonskoj sednici održanoj dana 16.07.2020. godine doneo je sledeći

ZAKLjUČAK o formiranju stručno-operativnog tima za praćenje epidemiološke situacije i preduzimanje mera

Formira se stručno-operativni tim za praćenje epidemiološke situacije i preduzimanje mera u sledećem sastavu:

1. Dr Goran Vasilov, spec. Urgentne medicine, direktor Doma zdravlja , Bosilegrad za rukovodioca tima

2. Dr Denčo Stojančov, spec. Interne medicine u Domu zdravlja Bosilegrad, član tima Slađan Milanov, glavni medicinski tehničar u Domu zdravlja Bosilegrad .

Zadaci stručno operativnog tima su prikupljanje podataka i davanje stručnog Mišljenja za procenu rizika od opasnosti, vrši stručno sagledavanje stanja na terenu, predlaže mere za preventivno delovanje, kontrolu sprovođenja datih mera, snage i sredstva za angažovanje u sprovođenju mera zaštite i spasavanja i otklanjanja posledica od nastalih pojava u cilju sprečavanja i suzbijanja korona virusa i dr..

Stručno operativni tim odgovara Komandantu opštinskog štaba opštine Bosilegrad, a radom stručno operativnog tima rukovodi rukovodilac Tima


KOMANDANT ŠTABA
Vladimir Zaharijev

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

© 2021 Tv Info Bosilegrad. Sva prava zadržana.Kreirao : Kreativni Dizajnerski Studio - Vranje