RHMZ: U trećoj dekadi januara LEDENI TALAS, februar BLAŽI, proleće sve TOPLIJE

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 


Republički hidrometeoroški zavod objavio je vremensku prognozu do kraja maja.

Januar

U januaru se očekuju nešto blaže temperature, ali ne zadugo. U trećoj dekadi prvog meseca očekuje se ledeni talas. Srednja minimalna temperatura vazduha u januaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka.  Mesečna suma padavina tokom januara biće u granicama višegodišnjeg proseka.

Februar

Predviđa se da će februar biti blaži i sa prosečnim temperaturama. Srednja minimalna temperatura vazduha u februaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka,  predviđa se vrednost februarske srednje minimalne temperature vazduha od 1 stepen, dok će srednja maksimalna temperatura vazduha tokom febuara biće oko 7.5 stepeni. Mesečna suma padavina tokom februara biće u granicama višegodišnjeg proseka.

Mart

Biće nešto topliji i prosečno vlažan. Naime, u martu su previđene temeprature nešto iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će minimalna temperatura vazduha biti oko 4 stepen, a maksimalna oko 13.3ºC. Mesečna suma padavina tokom marta biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima

April

Očekuje nas topliji i malo suvlji april, s malom verovatnoćom za pojavu jakih mrazeva koji su uobičajeni za prvi deo ovog meseca. U aprilu se očekuju temperature oko 9 stepeni. Mesečna suma padavina tokom aprila biće malo ispod višegodišnjeg proseka.

Maj

Peti mesec biće nešto topliji i suvlji u odnosu na prethodne godine. Predviđa se vrednost majske srednje minimalne temperature od 13.8ºC, dok će maksimalna temperatura tokom maja biće oko 24.8ºC. Mesečna suma padavina tokom maja biće ispod višegodišnjeg proseka.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Vremenska prognoza

Vremenska prognoza

 

Kursna lista

GRADOVI PRIJATELJI

 

Pratite nas

© 2020 Tv Info Bosilegrad. Sva prava zadržana.Kreirao : Kreativni Dizajnerski Studio - Vranje