subota, 26 januar 2019 20:25

Ambasada Bugarsko srpsko prijateljstvo

Napisano
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)


Svečanim prijemom i koncertom svetski poznatog hora Angelite, u Bugarskoj ambasadi u Beogradu obeleženo je 140 godina diplomatskih odnosa Srbije i Bugarske.

Iako je prošlo više od 1.000 godina odnosa između srpske i bugarske državnosti, istorija nas je iskušavala i beležila i dobro ali i burno vreme. Nekada je zavisilo od međusobne politike, ali najčešće od politike mešanja jačih sila čije smo intrese ispunajvali najčešće na obostranu štetu.

Uz prisustvo srpskih i bugarskih zvaničnika, ponovljena je ocena da u novijoj istoriji odnosi dve zemlje nikada nisu bili na višem nivou. 

"Naši odnosi temelje se na zajedničkim vrednostima - slobodi, nezavisnosti, ujednjenju u Evropskoj uniji, a vežu nas jezik, religija, demokratsko iskustvo i poštovanje prava nacionalnih manjina", poručio je Radko Vlajkov, ambasador Bugarske u Srbiji.

Potpredsednik Skupštine Veroljub Arsić naveo je da su odnosi Bugarske i Srbije i bugarskog i srpskog naroda na najvišem mogućem nivou i da stalno napreduju.

Tom napretku najviše doprinosi povećanje robne razmene koje će već iduće godine dostići dve milijarde evra, kao i sve bolje infrstrukturno povezivanje dve zemlje. Svake godine turistička poseta raste za petinu.

Izvor: RTS

 

Pročitano 219 puta
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

Vremenska prognoza

current
feels like
min
max
pressure
humidity
visibility
wind

PRIJATELJI SAJTA

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

PRIJATELJI PORTALA

 

PRATITE NAS

© 2022 Tv Info Bosilegrad. Sva prava zadržana.Kreirao : Kreativni Dizajnerski Studio - Vranje