nedelja, 13 januar 2019 14:29

KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU

Napisano
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)


Edvin Sugarev, generalni konzul Republike Bugarske u Nišu Ivan Nikolov - Predsednik KIC-a Bosilegrad i Nebojša Ivanov - Direktor KIC-a Caribrod 28. novembra u Nišu dali su posebnu preskonferenciju.

Izbori za Nacionalni savet BNM, neodgovarajuće aktivnosti dosadašnjeg predsednika tog tela Vladimira Zaharijeva, kao i izjave  člana Evropskog parlamenta Barekova bile su glavne teme koje su komentarisali  njeni učesnici.

Sugarev je rekao da je  lista "Ujedinjenje Bugara u Srbiji",  na čelu sa Zoranom Đurovim, predsednikom Skupštine Dimitrovgrada  uz podršku sadašnjeg predsednika opštine Dimitrovgrad Vladicom Dimitrovim,povućena zbog partijskog pritiska iz vladajuće Srpske Napredne Stranke. Ovo je učinjeno u poslednjem trenutku tako da nije bilo vremena za registraciju alternativne liste . U isto vreme, predsednik opštine Dimitrovgrad, Vladica Dimitrov, pridružio se listi "To smo mi - Vladimir Zaharijev". Ostaje otvoreno pitanje kako je moguće da mesecima dogovarate   jednu listu,  da započnete kampanju za nju, da zauzmete   kritični odnos prema konkurentima i tek u poslednjem trenutku se setite  da ste  braća i da vas ništa ne razdvaja, i kako je moguće da  izdaš svoje  partnere sa kojima si se složio i  rukovao a onda da pređeš na drugu stranu barikade. Poverenje u dosadašnjeg predsednika Nacionalnog saveta bugarske manjine, Bugarska je povukla još 2017., a kontakti sa njim su obustavljeni. Ovo je više javljeno  javno i na visokom nivou, uključujući i najviši nivo. Dokaz za to je  primer da Zaharijev nije bio pozvan i ove godine nije prisustvovao sastanku predsednika Aleksandra  Vučića i Rumena Radeva sa predstavnicima bugarske nacionalne manjine.

Pročitano 234 puta
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

Vremenska prognoza

current
feels like
min
max
pressure
humidity
visibility
wind

PRIJATELJI SAJTA

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

PRIJATELJI PORTALA

 

PRATITE NAS

© 2022 Tv Info Bosilegrad. Sva prava zadržana.Kreirao : Kreativni Dizajnerski Studio - Vranje