Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna

Selo Rakita više od 100 godina po sećanju meštana nema crkvu u selu, a sada, kada bi ovakav verski objekat mogao biti postavljen u njihovom mestu - meštani to ne žele.Dok oni kažu da ih niko nije pitao da se montažna crkva postavi u centru sela, iz Kulturno-informativnog centra bugarske manjine, koji je inicijator postavljanja, kažu da imaju blagoslov Eparhije niške i da će se ona postaviti do verskog praznika Aranđelovdana.

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna


BABUŠNICA: Zbog toga što se više od godinu dana ne sprovodi rešenje Republičke inspekcije za zaštitu životne sredine kojim je naloženo vađenje cevi za mini-hidroelektranu u selu Rakita, aktivisti Inicijative Odbranimo reke Stare planine okupiće se ispred zgrade u kojoj se nalazi Ministarstvo zaštite životne sredini i tražiti od Gorana Trivana sprovede doneto rešenje.

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna


BABUŠNICA: U svakoj školi bi trebalo da se neguje i teži nultoj toleranciji na nasilje bilo kog oblika i vrste. Samo pravovremenim reagovanjem na blaže oblike nasilja, koji se često previđaju kao nešto dečije i normalno, može se sprečiti eskalacija većih i zbiljnijih sukoba.

© 2021 Tv Info Bosilegrad. Sva prava zadržana.Kreirao : Kreativni Dizajnerski Studio - Vranje